ANTI FOULING

Elk schip of vaartuig dat in het water ligt krijgt te maken met aangroei van kleine organismen, mosselen en algen aan de romp van het schip. Hoewel de ene boot hier meer last van kan hebben dan de ander en de aangroei er veelal onschuldig uitziet, vormt deze massa aan onderwaterleven voor flink nadelige vaarprestaties. Het aanbrengen van een speciale verflaag (antifouling) voorkomt de aanhechting van deze organismen aan de scheepsromp. Bovendien beschermt het de romp van het vaartuig doordat deze beter geconserveerd blijft.


NAAST ANTIFOULING KUNT U OOK TERECHT VOOR

ONDERHOUD & REPARATIE
ZEILMAKERIJ
AANBRENGEN ANTIFOULING

Antifouling aanbrengen is veelal een behoorlijke klus. Alvorens u de verflaag aan kunt brengen, dient het schip schoon gespoten, geschuurd en ontvet te worden. Zonder dat u hier erg in heeft, kan dit maar zo vele uren werk in beslag nemen. Jachthaven 't Eiland kan dit volledig van u overnemen en uw schip voorzien van een nieuwe laag antifouling.

HAAL- EN BRENGSERVICE

Wanneer u uw schip uit het water heeft, maar niet in onze winterstalling heeft staan of over een eigen trailer beschikt, kunnen wij uw schip ophalen en na voorzien van de antifouling laag weer terug brengen naar de door u gewenste locatie. Wij hanteren hiervoor scherpe tarieven, op aanvraag beschikbaar. Vraag naar de mogelijkheden!


ONZE TARIEVEN

Antifouling is de verzamelnaam voor maatregelen die genomen worden om te voorkomen dat micro-organismen, mosselen en algen zich onder het wateroppervlak vasthechten aan de romp van een schip
Idealiter moet het onderwaterschip elke 5 a 6 jaar ontdaan worden van alle lagen antifouling. Onze medewerkers kunnen de bestaande antifouling laag beoordelen en u vertellen of het noodzakelijk is de de lagen te verwijderen of dat het volstaat een nieuwe laag aan te brengen.