t-eiland-privacy-avg

AVG en uw privacy

Er is de laatste tijd al veel over geschreven, en mogelijk heeft u ook ervaren dat uw mailbox de laatste weken, zo niet maanden wat meer ‘gespamd’ wordt dan gebruikelijk. Best vreemd eigenlijk, want juist de nieuwe AVG wetgeving zou een einde moeten maken aan het ongestoord lastig gevallen worden en de onzekerheid wat er met uw gegevens gebeurd. Ook bij onze Jachthaven hebben we achter de schermen de laatste maanden hard gewerkt aan het plaatsen van de puntjes op de i. De puntjes, want uw gegevens waren altijd al erg veilig bij ons.

De komst van de nieuwe AVG wetgeving is voor u als consument en/of eindgebruiker van diensten een goede zaak. Veelal worden uw persoonlijke gegevens op meerdere manieren verwerk, en vaak zonder dat u daar erg in heeft en op gewezen wordt. Dit is ook niet altijd eenvoudig mogelijk, dus is het des te meer van belang dat uw gegevens in ieder geval op een veilige manier verwerkt worden.

Binnen onze Jachthaven verwerken we ook uw persoonsgegevens. Dit doen we zorgvuldig, en bovendien alleen met persoonlijke gegevens die we ook daadwerkelijk nodig hebben. En toch roept dat soms vragen op, want waarom willen wij een e-mail adres of telefoonnummer weten? En waarom maken we bij de verhuur een kopie van uw legitimatiebewijs?

Binnen onze Jachthaven zijn meerdere bedrijven ondergebracht. Voor de AVG hanteren we echter de Jachthaven, Bootverhuur, Makelaardij en Horeca. Dit zijn de vier verschillende bedrijven waarbinnen elk ander type persoonsgegevens verwerkt worden. Denk bijvoorbeeld aan uw naam en telefoonnummer bij een reservering of uw volledige NAW gegevens bij aan- of verkoop van een boot.

Privacy voorop

In de procedures en werkwijzen die wij hanteren staat de privacy van onze gasten voor op. Zo leggen wij alleen noodzakelijke informatie vast op ons openbaar WiFi netwerk die uw privacy niet schaden. En mailen wij u alleen met relevante informatie over onze haven. De meeste van uw gegevens worden tegenwoordig digitaal verwerkt. Ze worden opgeslagen op ons systeem dat (extra beveiligd) buiten de deur is ondergebracht. Ook de communicatie die u met ons per mail heeft op onze algemene mail adressen is transparant en voortaan makkelijk voor u inzichtelijk.

Vragen?

Heeft u vragen over onze Privacy Verklaring? Of over hoe wij met uw gegevens omgaan? Of wellicht wilt u opvragen welke gegevens wij over u hebben opgeslagen? In alle gevallen beantwoorden wij u vragen graag en geven wij graag inzicht. Mailt u dan naar ons algemeen e-mail adres: info@jhte.nl.

Alle wijzigingen die we op onze Jachthaven hebben doorgevoerd zijn vooral terug te vinden in de gloednieuwe Privacy Verklaring. Onze nieuwe Privacy Verklaring vindt u hier.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *