Werkwijze


image description

Werkwijze_big

Aanmelden en aanvragen:

U kunt een opdracht aanmelden of een offerte aanvragen per telefoon, per mail of op de receptie van de jachthaven. Bij het aanmelden willen wij graag de volgende gegevens van u weten:

Uw contact gegevens  

Merk en naam van de boot  

Merk en type motor

Motornummer(s)  

De opdracht  

Hoe wordt de boot/motor aangeleverd

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn is het van groot belang dat er een duidelijke omschrijving is van de uit te voeren werkzaamheden of dat er een duidelijke klachtomschrijving is om het probleem op te lossen.

De mogelijkheden:

Losse buitenboordmotor

U kunt de motor zonder afspraak komen brengen. Meld u op de receptie zodat er een werkorder aangemaakt kan worden. De motor wordt eenvoudig vanuit uw auto op een rijdende bok geplaatst en krijgt een label met uw naam er op. Wij plaatsen de motor in de werkplaats zodat de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Wanneer u de motor in het najaar brengt voor onderhoud kan deze de gehele winter kosteloos bij ons gestald worden.

Boot op trailer met buitenboordmotor of inboardmotor

Wanneer u uw boot op trailer wilt komen brengen voor onderhoud heeft het de voorkeur om van tevoren een afspraak te maken. Bij aankomst kunt u zich melden op de receptie voor het aanmaken van een werkorder. Vervolgens wordt er een label met naam aan de boot bevestigd en wordt er een plaats aangewezen waar u de trailer neer kunt zetten. U dient zelf voor de juiste sloten en een afdekzeil te zorgen omdat de boot buiten staat. De sleutels kunt u afgeven op de receptie waar ze voorzien worden van uw naam. Wanneer het werk gereed is wordt u vriendelijk verzocht om de boot zo snel mogelijk weer op te halen in verband met de beschikbare ruimte.

 

Wanneer de boot in de haven ligt

Wanneer uw boot in het water ligt is het van belang dat u het ligplaatsnummer onthoud. Wanneer u geen vaste ligplaats bij ons in de haven heeft kunt u naar de receptie bellen op welke locatie u kunt afmeren. Aansluitend kunt u zich melden op de receptie waar een werkorder aangemaakt wordt en u de sleutels kunt achterlaten. Houd u er rekening mee dat niet alle reparaties uitgevoerd kunnen worden als de boot in het water ligt. Wanneer de boot uit het water gehesen moet worden zal dit in de offerte aangegeven worden. Wellicht een goed moment om ook het onderhoud aan het onderwaterschip uit te laten voeren.

 

Op locatie elders

Voor werk op locatie dient van te voren een afspraak gemaakt te worden. Als u niet zelf op de locatie aanwezig bent ten tijde van de werkzaamheden dan is het van belang dat we naast het adres een ligplaatsnummer, boknummer of een ander herkenningspunt van u door krijgen. Ook dient er een afspraak over de sleutel gemaakt te worden. Bij werk op locatie wordt kilometervergoeding en reistijd in rekening gebracht. Toegankelijkheid tot de locatie en het schip moet geregeld zijn. Indien u in een andere haven ligt dient u hen in kennis te stellen dat er medewerkers van jachthaven ’t Eiland werkzaamheden aan uw boot komen uitvoeren.

 

 Prijs:

Alleen voor standaard onderhoudsbeurten kan direct een prijsindicatie gegeven worden, voor alle andere werkzaamheden zal een offerte gemaakt worden. Klik hier voor prijzen regulier onderhoud. Klik hier voor het aanvragen van een offerte.

 Tussentijds overleg:

Wanneer we tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden tegen meerwerk aanlopen waardoor de kosten hoger worden dan wordt er eerst met u overlegd voordat we verder gaan.

 Planning:

Regulier onderhoud kunt u het beste uit laten voeren in het najaar. Om die reden geven we in het voorjaar en zomer voorrang aan storingen en reparaties. Daarnaast  hebben klanten met een onderhoudscontract en/of een ligplaats bij jachthaven ‘t Eiland voorrang op anderen.

Betalen:

Bij het ophalen van de motor, boot of de sleutels kunt u de rekening op de receptie contant of met de pin betalen.

 Verzekering:

Houdt u er rekening mee dat wanneer wij werkzaamheden uit moeten voeren die door de verzekering vergoed worden dat u onze opdrachtgever bent en dat alle communicatie en betalingen via u lopen. U bent immers onze opdrachtgever. Wanneer u waardevermeerderende  veranderingen aan uw boot laat uitvoeren is het raadzaam dit te melden bij uw verzekering zodat deze meeverzekerd kunnen worden.

Onze werkplaats werkt conform HISWA voorwaarden. Om de goede kwaliteit te kunnen waarborgen werken wij uitsluitend met originele onderdelen en goed opgeleide en ervaren monteurs.