Onderhoud

Wanneer u op het water bent wilt u dat met een betrouwbare motor doen, zeker op de rivier. Als uw motor niet naar behoren functioneert kan dit tot levensgevaarlijke situaties leiden.

Uw verzekeringsmaatschappij verwacht dat u zorg draagt voor degelijk onderhoud. Indien er sprake is van achterstalling onderhoud of nalatigheid dan loopt u het risico dat er niet uitgekeerd wordt bij schade.

Door regelmatig onderhoud te laten plegen verlengt u de levensduur van de motor. Door onderhoud uit te stellen neemt de kans op onnodige schade toe. Wanneer u bij verkoop een onderhoudshistorie kunt overleggen zal de boot makkelijker verkoopbaar zijn en tegen een betere prijs.

Wij adviseren u om in het najaar de onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Op deze manier wordt de motor optimaal geconserveerd voor de winter periode en mochten we een gebrek aantreffen dan is er gedurende de winter genoeg tijd om het te verhelpen. Daarnaast wilt u in het voorjaar kunnen varen als het mooi weer is en niet hoeven wachten op onderhoud en/of reparatie.